<< Edellinen sivu

Emäksinen kylpysuola = pH- mineraalijauhe
on puhdas luonnontuote, joka sisältää merisuolaa ja luonnon mineraaleja hienon hienoksi jauhettuna. Se neutraloi ihon happoja, kuona-aineita ja toksiineja. Ihohuokoset puhdistuvat ja kuollut ihosolukko poistuu perusteellisesti. Kun iho saa hengittää, talirauhasten toiminta elpyy, ja iho alkaa kosteuttaa itseään. Pehmeällä pH:lla hoidettu iho on sileä, pehmeä ja napakka. Emäksiset tuotteet hidastavat ihon vanhenemis-prosessia ja iho säilyttää nuorekkuutensa pitkään. Mineraalijauhetta voi käyttää monella eri tavalla:

Kasvot: mineraalijauhe sopii erinomaisesti kasvojen päivittäiseen puhdistukseen. Kasvot kostutetaan, reilu hyppysellinen jauhetta otetaan kämmeniin ja hierotaan niitä muutama kerta pystysuorassa yhteen niin että osa kiteistä sulaa. Tällä liukkaalla seoksella pestään kasvot. Mineraalijauhetta voi sekoittaa myös emäksisen puhdistusmaidon joukkoon ja pestä näin kasvot. Likainen ilma, meikit ja muu kosmetiikka sisältävät happoja, joita niiden vastavoima emäksisyys parhaiten puhdistaa.

Keho: päivittäiseen pesuun, keho kostutetaan, mineraalijauhetta hierotaan kevyesti käsillä iholle, kunnes kiteet sulavat ja iho huuhdellaan. Sopii erinomaisesti myös intiimialueella käytettäväksi.

Kylvyt
Emäksiset kylvyt ovat erittäin tehokkaita kehon puhdistajia. Kylpysuola tekee veden pH-arvosta 8,00 – 8,5, mikä on ihanteellisin arvo kuonan irrottamiseen. Osmoosin (kun happo ja emäs kohtaavat ne neutraloivat toisensa) vaikutuksesta kehon kuona-aineet, liikahapot ja toksiinit poistuvat kylpyveteen.

Emäksinen jalkakylpy
Vati tai ämpäri täytetään n. 37°- 38 °C vedellä ja siihen lisätään 1 rkl kylpysuolaa. Jalkakylvyn tulisi kestää 60 min., ja niitä olisi hyvä ottaa 1-2 kertaa viikossa. Jalkapohjat poistavat kuona-aineita erittäin tehokkaasti.

Emäksinen kokovartalokylpy
Kylpyamme täytetään n. 37°- 38 °C vedellä ja siihen lisätään 4 – 5 rkl kylpysuolaa (riippuen veden kovuudesta). Kylvyn tulisi kestää n. 60 min, ja sen aikana on hyvä harjata ihoa säännöllisin väliajoin. Pintaverenkierto vilkastuu ja kuona-aineet poistuvat tehokkaammin. Kylvyn jälkeen ei oteta suihkua, iho kuivataan kevyesti pyyhkeellä tai annetaan kuivua itsestään.

Emäksinen istumakylpy
1-2 rkl emäksistä kylpysuolaa lisätään istuma-ammeelliseen lämmintä vettä. Kylvyn tulisi kestää vähintään 40 min.

Emäksinen sauna
Vartalo kastellaan ja kostealle iholle hierotaan reilusti emäksistä kylpysuolaa. Saunotaan n. 20 min. matalassa lämmössä 60° - 70 °C, jonka jälkeen otetaan suihku ja iho kuivataan kevyesti pyyhkeellä. Jos kehossa on paljon kuona-aineita ja happoja, käsittelyn voi toistaa pienen lepotauon jälkeen.

Emäksiset suolasukat
1 litraan lämmintä vettä lisätään 1 rkl emäksistä kylpysuolaa. Puuvillasukat kastellaan siinä läpimäriksi, kierretään kuiviksi ja laitetaan jalkoihin. Märkien sukkien päälle vedetään vielä kuivat villasukat, ja sukkia pidetään jaloissa yön yli. Käsittely on hyvä tehdä kuurina 1- 2 kk ajan.

Emäksinen käsikylpy
1-2 tl kylpysuolaa liotetaan lämpimään veteen, pienessä astiassa. Käsiä kylvetetään n ½ - 1 h, aina välillä sormia liikuttaen.

Emäksinen viitta
Puuvillalakana kastellaan kädenlämpöisessä emäsliuoksessa (5 litraa vettä ja 2 rkl emäksistä kylpysuolaa), ja kierretään käsin kuivaksi. Lakana kiedotaan vartalon ympärille. Jalkojen sivuille voidaan laittaa kuumavesipullot. Lämmin peitto kiedotaan vielä vartalon ympärille ja tässä "paketissa" hikoillaan tunnin ajan. Käsittely on erinomainen vaihtoehto silloin, kun ei ole kylpyammetta.

Emäksiset hauteet
1 litraan lämmintä vettä lisätään 1 rkl emäksistä kylpysuolaa. Puuvilla- tai pellavahaude kastellaan liuoksessa ja kierretään kuivaksi. Haude laitetaan halutun alueen tai kehonosan päälle tai ympärille. Lämmin pyyhe kiedotaan vielä hauteen ympärille. Sisäelimiä hoidettaessa, on suositeltavaa laittaa aina kuumavesipullo hauteen päälle.

 

lisätietoja:  www.kehologi.fi